Téma februárového čísla STRETNUTIE PRI JEDLE zasýti vari každého pozorného čitateľa. Každý vie, že jedlo je dôležitá súčasť nášho života. Aj v Biblii sa na mnohých miestach spomína jedlo a jeho príprava – čo ponúkol Abrahám a Sára návšteve? Za čo vymenil Ezau svoje právo prvorodeného a čím sa živil Ján Krstiteľ na púšti? Čo Jedol Pán Ježiš so svojimi učeníkmi na Poslednej večeri a čo po zmŕtvychvstaní? To všetko sa dočítate hneď na prvej dvojstránke.
Banány sú pre nás príjemným obohatením našej stravy. Rozlične upravené banány tvoria v mnohých afrických krajinách dôležitú súčasť výživy. Viac sa dočítate v článku Banány – ako ich nepoznáte na strane 8. Ozaj, vedeli ste, že na svete existuje viac než 1000 druhov banánov?
Máte obľúbené jedlá a chcete si zapísať ich recept? Teraz to už nebude problém, lebo na čitateľov – čaká Moja kniha receptov, ktorú sprevádza príbeh kuchárskych začiatkov malého Artúra a aj jeho obľúbený recept. Knihu možno rozšíriť o ďalšie stránky, ktoré sa dajú stiahnuť zo stránky www.rebrik.sk.
Typickým fašiangovým jedlom sú šišky s lekvárom, fánky a rozličné zabíjačkové špeciality. Dvojstránku plnú masiek a ďalších zaujímavostí o fašiangoch ponúka rubrika Vypátrali sme pre teba.
Po fašiangoch sa začína Pôstne obdobie – článok Pôst pre celú rodinu ponúka návod, ako sa spoločne v rodine môžeme pripravovať na oslavu Kristovho zmŕtvychvstania. Viac sa dočítate na strane 25.